Idi nazad

Cesta koja povezuje magistralu sa nerazvrstanim putom Zaton- Orašac

wefabzsh wefabzsh  •  25.06.2023.  •    Bez komentara

Kod prijedloga: VOXPOPULI-2023-06-7

Predlaže se dvotračna cesta u neizgrađenom dijelu naselja Zaton koja bi bila kvalitetno riješenje izlaza iz dijelova naselja Zaton Bulet i Mohovo, istočnog dijela Orašca i Ljupča.

Predlaže se razmotriti potrebu za  uvrštenje dvotračne  ceste  u PPU-a Grada Dubrovnik  u predjelu  između Zatona i Orašca , a  kojom bi se povezala magistrala sa nerazvrstanom cestom K.O. Zaton  br. 1087/1 i riješio problem  izlaza na magistralu  dijelova Zatona smještenih iznad magistrale  (Bulet i Mohovo) jer izlaz na magistralu za ove dijelove  Zatona je neprikladan i predstavlja svakodnevnu opasnost.U koliko bi se  kvalitetno osmislila , predložena cesta mogla bi riješiti slabiju  prometnu povezanost istočnog dijela Orašca , ali biti kvalitetna osnova za  cestovnu povezanost    gornjih  sela (Ljubač, Gromača ).

Obzirom  da  je Grad Dubrovnik u vlasništvu  velikog broja čestica K.O. Zaton  iznad magistrale  u dijelu od Zatona  do Orašca , a počevši  od dijela  Pina u Zatonu Velikom  gdje je i napravljena skretnica  za  novoplanirani objekt vatrogasnog doma    , današnje promišljanje svakako je  lakše izvesti u neizgrađenom dijelu naselja,  te bi riješila  postojeće probleme  i bila  osnova  budućeg razvoja.


Morate se prijaviti da biste ostavili komentar.
    Ovaj prijedlog nema obavijesti.